Ara

OKULUMUZDA İNSAN HAKLARI HAFTASİ KAPSAMINDA "FİLİSTİNDE İNSAN HAKLARI İHLALİ"  PROGRAMI YAPILDI.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerin katılımlarıyla  günün anlam ve öneminin konuşmasını Okul Müdürü Mustafa KARADUMAN'ın yapmış olduğu öğretmen ve ogrencilerimizin Kudüs temali şiirleri seslendirdiği, ezgileri  okuduğu Filistin temalı program yapıldı. Öğrencilerimize Kudüs'te yaşanan İnsan Haklari ihlalleri hakkında bilgilendirme yapildi. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrenciler ile buluşan Sayın Ali TATLI, okul binası ve yemekhaneyi gezdi. Okul kış bahçesinde öğrenci ve öğretmenlerin Filistin'de yaşanan insanlık ihlallerine dikkat çekmek için hazırladıkları programı izledi. Öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TATLI'YA ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz

Okulumuzda Yerli Malı Haftası Kutlandı

Ara

Okulumuz Öğrencilerine  İlk Yardım Eğitimi Verilmiştir.

Ara

Geleceğe bir adım bin umut projesi" kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balieksir Toplum Destekli Polis Şubesi işbirliği ile öğrencilerimize "kişisel hijyen eğitimi" semineri verilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayin Yücel Yılmaz'ın öğrencilerimize gönderdiği hediyeler için kendisine çok teşekkür ediyoruz

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü İlçe Programı Yapıldı .

Program Akışı:

1-      Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması

2-      Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’in  ‘Öğretmenler Günü Mesajı’nın okunması

3-      İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ümit GÖKDEMİR’in günün anlam ve önemini belirten konuşması.

4-      İlçe Kaymakamımız Sayın Muttalip ÇETİN’in konuşmaları.( Emirlerine maruzdur)

5-      Dursunbey YBO öğrencilerinden 7-A sınıfı öğrencisi Merve ARIK’ın “Öğretmenim” adlı şiiri seslendirmesi

6-      Dursunbey Çok Programlı Lisesi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu   “24 Kasım Oratoryosu”

7-      Dursunbey YBO, Dursunbey Çok Programlı Lisesi öğretmen ve Öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan  “Öğretmen Eliyle Cana Dokunmak” Tiyatrosu

8-      Emekli Öğretmenlerimiz adına Emekli Sınıf Öğretmeni Ramazan METİN’in konuşması ve emekli öğretmenlerimize plaket takdimi

9-      Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bedia DOĞRU tarafından yemin ettirilmesi,

10-   24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili ilçemizde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi.

11-   Kapanış

12-   İkram

Ekm

Öğretmenler için nitelikli eğitimde aileler ile iletişim ve iş birliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Öğretmen – aile iş birliği ile ailelerin okula ve eğitime karşı olumlu tutum takınmaları sağlanabilir.

Bu amaçla; resmi ve özel okullarda, okul, aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere bir eğitim/öğretim yılında en az iki kez olmak üzere şube rehber öğretmenlerinin veya okul idaresinin ihtiyaç duyduğu zamanlarda "veli toplantıları" yapılmaktadır.

Okulumuzda  20 Ekim 2023 cuma günü konferans salonunda veli toplantısı yapılmıştır. Okul Rehber öğretmenimiz Nevzat DOĞRU velilere yönelik "Psikolojik Sağlamlık" konulu seminer vermiştir.Ayrıca Müdür Baş Yardımcısı Sinan IŞIKTAŞ ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız  Bedia DOĞRU okulun ve pansiyonun çalışma sistemi hakkında  velilere  bilgi vermiştir.

Ekm

Sivil Savunma Kulübü Öğretmeni Burak ÖZEL, pansiyon müdür Yardımcısı Bedia DOĞRU koordinesinde Dursunbey İtfaiye Amirliği okulumuzda yangın tatbikatı yapmıştır. Yangın söndürme ekiplerinin verdiği bilgiler ışığında yangına müdahale bilinçli  konusunda  bilgilendirilmişlerdir. Dursunbey İtfaiye Amirliğine teşekkür ederiz.

Ekm

Balıkesir Toplum Destekli Polis Amirliği  okulumuzda öğrencilerimizle keyifli zaman geçirdiler. Polislik mesleğinin farklı kollarını tanıtan ekip üyeleri, verdikleri bilgilendirmeden sonra öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Öğrencilerimize hediye eşofman takımları getiren polis memurlarımıza teşekkür ediyoruz

DURSUNBEY GENÇLİK MERKEZİ  OKULUMUZDA ETKİNLİK YAPTI

Ekm

YBO'da Okulun İlk Haftası  Oryantasyon Eğitimi Verildi. Yapılan Çalışmalar Aşağıdaki Video İçeriğindedir.

Haz

Sevgili ögrencilerimize bir sonraki eğitim öğretim yılında basarılar ve  bol kitap okumalı yaz tatili diliyoruz.

Haz

İLCEMİZ YATİLİ BÖLGE ORTAOKULUNDA 8. SİNİFLARA VEDA RUZGARİ ESTİ .

15 Haziran persembe günü  8. Sınıflara veda ve sene sonu resim sergisi düzenleyen Dursunbey Yatılı Bölge Ortaokulu, mezunlarını çeşitli etkinliklerle uğurladılar. 36 kişilik 8. Sınıf öğrencilerini mezun eden YBO'da  skeç, mezuniyet konuşmaları, öğretmen öğrenci korosunun seslendirmiş olduğu türkuler güne renk kattı.  Bu anlamli günde İlçe Kaymakamımız Sayin Ramazan TEKE, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayin Ümit GOKDEMİR, Şube Müdürlerimiz Sayin Gürol BÜYÜKYİLDİRİM VE Erkin KAMACİ teşrifleriyle öğretmenleri ve öğrencileri mutlu ettiler. Programda emeği geçen Görsel Sanatlar  Öğretmenimiz Filiz TÜMEN GÖMEÇ'e, Müzik Öğretmenimiz Deniz ÖZKAN'A,  Dursunbey Yatılı  Bölge Ortaokulu  idareci, öğretmen ve personellerine teşekkür ediyor; mezun olan öğrencilerimize  eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Haz

Dursunbey Borsa İstanbul YBO öğretmen, öğrenci ve personellerin katılımıyla yıl sonu piknigi düzenledi.  İlçemiz Çınarlı Pınar mesire alanında düzenlenen pikniğe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ümit GÖKDEMİR, Şube Müdürlerimiz ve ilçe MEM personellerimiz ziyarette bulundular. Öğrencilerimizin keyifli anlar yaşadığı oyun, ip atlama, doğa yürüyüşü, mini konser vb.  etkinliklerin gerçekleştirildiği piknigimizde emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve personellerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 8.Sınıf Öğrencilerine Yönelik Lise Ziyaretleri Yapıldı.