BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘’Sözlük Özgürlüktür!’’ sloganıyla yürütülmekte olan ‘’Dilimizin Zenginlikleri’’ projesi kapsamında Kasım ayında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Proje hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla ‘’Dilimizin Zenginlikleri’’ panosu hazırlandı. Kütüphanemizde ‘’Klasik Eser Okumaları’’ yapıldı. Sınıflarımızda Türkçe Öğretmenlerimizle birlikte ‘’Bilen Oturur’’ etkinliği yapıldı. Bu etkinlikle birlikte öğrencilerimizin yeni öğrendikleri kelimelerin eş anlamlılarını kavramaları sağlandı.

Proje Yürütme Komisyonunda bulunan Güler DUMAN (Türkçe Öğretmeni) ve Nuray KARAKOÇ (İngilizce Öğretmeni)’a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Sözlük Özgürlüktür"

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlandığı yazı ile Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" uygulanacaktır. Faaliyet planını yazımız devamında inceleyebilirsiniz.

"Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla resmî/ özel eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulanacak söz konusu projenin uygulama kılavuzunu ve eylem planını aşağıdaki bağlantılardan inceleyiniz.

Uygulama Klavuzu ve Dosyalar

Dilimizin Zenginlikleri Projesi tanıtım filmini aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

KASIM AYI ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI

08-12-202308-12-202308-12-202308-12-202308-12-202308-12-202308-12-202308-12-202308-12-2023

ARALIK AYI ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin dilimiz zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimiz ile buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okullumuzda Yunus Emre şiir okumaları yapılmış, Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda okulumuz öğrencilerinden Merve ARIK (7/A) birinci, Bedriye YILDIZ (8/B) ikinci ve Osman KAYA (7/A) üçüncü olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimiz kurumumuzca ödüllendirilmiştir.

14-02-2024

Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 14.02.2024 20:47 - Görüntülenme: 214