Nis

TBMM'nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Nis

''OKUL HAYATTIR" projesi  kapsamında meyve ağacı aşılama etkinliğimizde Müdür Başyardımcısı Sinan IŞIKTAŞ'ın deneyimlerinden yararlanarak öğrencilerimiz aşılama tekniklerini öğrendiler.

Nis

Dursunbey Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulunda "OKUL HAYATTIR" projesi kapsamında Tekstil Bölümü Mezunu Özel Eğitim Destek Personeli Ece KABAK koordinasyonunda  dikiş  kursu açılmıştır.Öğrencilerimiz bu kursta yastık, kanvas çanta ve bez kalemlik üretimi yaparak hayat deneyimi kazanmaktadır.

Nis

Dursunbey Borsa İstanbul YBO "TOPRAKTAN MUTFAĞA" projesi bu dönem de yapılmaktadır. Dursunbey Ziraat odasının katkılarıyla okulumuza hediye edilen 300 adet domates, 100 adet Salatalık, 70 adet biber ve marul fideleri öğrenci ve personellerimizin destekleriyle toprakla buluşmuştur. ürünlerimizin bakımı ve hasadı öğrencilerimizle yapılacaktır.

Nis

Dursunbey Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu, öğretmen ve öğrenci velilerinin katılımıyla 250 kişilik iftar daveti verdi.

ögrenci-veli-Ögretmen bulusmasına vesile olan veli iftarinda bizleri yalnız bırakmayan Dursunbey Kaymakamı Sayın Muttalip ÇETİN'e,  Dursunbey  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ümit GÖKDEMİR'e teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali TATLI, Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ümit GÖKDEMİR pansiyonda kalan öğrencimizle iftar yemeğinde bulustular. Davetimize teşriflerinden onur duyarız. 25/03/2024

Mrt

Okulumuz Öğrencilerine Yönelik Hijyen Eğitimi Verilmiştir.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü olması sebebiyle okulumuzda “Deprem ve Tahliye Tatbikatı “ yapılmıştır.Tatbikat hayatımızın bir gerçeği olan depreme karşı hazırlıklı olmak için,deprem anında neler yapılması gerektiği ile ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve aynı zamanda kurum olarak ortak hareket etme bilincini geliştirmek amacıyla yapılmıştır.Tatbikatımız tüm öğretmenlerimizin ,öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiş ve başarı ile sonuçlanmıştır.

Mrt

İlçemizde Yapılan İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışmasında 6A sınıfından Nazlı GÜNEŞ 1.olmuştur. Tebrik Ederiz.

Mrt

İlçemizde Yapılan Badminton Turnuvasında 7B sınıfından Reda BAYRAKTAR ve Hanife SADIÇ  Erkek ve Kız Kategorilerinde 3.Olmuşlardır. Tebrik Eder Başarılar Dileriz

TEKNOFEST DUYURUSU

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Ock

OKULUMDA SAGLIKLI BESLENİYORUM ve SPORTİF FAALİYETLER  Projesi kapsamında okulumuzda yapılan yıllık eğitim planı baz alınarak  Din Kültürü Öğretmenimiz Sadife YILDIRIM formatorlügünde "OKUL ÇAGİNDA SAĞLIKLI BESLENME" semineri verilmiştir. Tüm öğrencilerimizin ve ogretmenlerimizin katılımı sağlanmış olup öğünlerin içerikleri kaloriferi dengeli beslenmenin faydaları vb konularda bilgilendirme yapılmıştır.

Ock

Yatılı Bölge Ortaokulları Kültürel ve Sosyal Etkinliklerin Gerceklestirilmesi Projesi kapsamında  okulumuzda yatılı eğitim gören öğrencilerimiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi Sponsorlugunda Pansiyon Müdür Yardımcımiz Bedia Doğru Kafile başkanlığında Balıkesir'de Bulunan 10BurdaAVM Cinemapink salonlari "NEFES- VATAN SAGOLSUN" filmini izlemislerdir. Akabinde Çocuk Köyünde oyunlar oynamışlardır.  Keyifli vakit geçiren öğrencilerimize emeklerinden dolayı belediyelerimize, görevli idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

OKULUMUZDA İNSAN HAKLARI HAFTASİ KAPSAMINDA "FİLİSTİNDE İNSAN HAKLARI İHLALİ"  PROGRAMI YAPILDI.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerin katılımlarıyla  günün anlam ve öneminin konuşmasını Okul Müdürü Mustafa KARADUMAN'ın yapmış olduğu öğretmen ve ogrencilerimizin Kudüs temali şiirleri seslendirdiği, ezgileri  okuduğu Filistin temalı program yapıldı. Öğrencilerimize Kudüs'te yaşanan İnsan Haklari ihlalleri hakkında bilgilendirme yapildi. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.